16.12.2021. 11:33
0
Izrael do 29. decembra zabranio ulazak stranaca zbog omikrona
Izrael, koji je ranije zabranio ulazak stranaca u zemlju u okviru mjera poduzetih protiv omikron varijante koronavirusa, produžio je taj period do 29. decembra.

Izraelska vlada objavila je saopćenje u kojem se navodi da je odlučeno da bude dodatno produžena zabrana ulaska strancima u zemlju. Navodi se da je odluka o zatvaranju granica za strance zbog omikron varijante produžena do 29. decembra, dok su Velika Britanija i Danska uvrštene na "crvenu listu" u tabeli putovanja, prenosi Anadolija. 


Premijer Naftali Bennett, ministar finansija Avigdor Liberman, ministar turizma Yoel Razvozov i ministrica ekonomije Orna Barbivay razgovarali su o podršci turističkom sektoru u Izraelu, gdje se turistički profesionalci suočavaju s poteškoćama zbog zatvaranja granica. Odlučeno je da se pruži pomoć do 10.000 dolara po osobi u sektoru turizma kako bi dobili stručnu obuku u raznim sektorima.


Također, više od 40 miliona dolara pomoći bit će dodijeljeno hotelima koji bilježe pad popunjenosti za više od 40 posto, a turističkim agencijama će biti dodijeljeno oko 19 miliona dolara pomoći. Izrael, koji je 28. novembra zabranio strancima ulazak u zemlju zbog omikron varijante u svijetu, najavio je nove mjere karantina za osobe koje se vraćaju iz inostranstva. Izraelska vlada je prošle sedmice objavila da je zabrana ulaska strancima u zemlju produžena do 22. decembra.



(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.