17.12.2021. 18:24
0
Johnson pozvan na promjene nakon poraza konzervativaca na dopunskim izborima
Stariji Torijevci pozvali su Borisa Johnsona na promjene nakon velikog poraza konzervativaca na dopunskim izborima.

Bivši čelnik konzervativaca Iain Duncan Smith rekao je da ured britanskog premijera treba disciplinu, dok je drugi Torijevac rekao da se premijer treba uhvatiti u koštac.

Johnson je rekao da je "razočaran" nastupom svoje stranke na izborima u Sjevernom Shropshireu.

Liberalni demokrati koji su osvojili sigurno mjesto rekli su da su se birači "zasitili" Johnsonove "nesposobnosti", piše BBC.

Kandidatkinja stranke Helen Morgan, poništila je torijevsku većinu od gotovo 23.000 na posljednjim općim izborima i pobijedila s 5.925 glasova.

- Ljudi Sjevernog Shropshirea govorili su u ime Britanaca. Oni su glasno i jasno rekli: ‘Boris Johnson, zabava je gotova’ - rekla je ona.

Njihova historijska pobjeda došla je nakon sedmice u kojoj su dominirale tvrdnje o kršenju pravila Covida u uredu premijera i pobune zastupnika zbog Covid ograničenja.

Dopunski izbori održani su poslije ostavke poslanika Ovena Patersona, koji se dovodi u vezu sa slučajem lobiranja.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.