26.12.2021. 8:37
0
China c.bank želi da promoviše zdrav razvoj tržišta nekretnina
FOTO: Reuters
Kineska centralna banka saopštila je u subotu da će zaštititi zakonska prava kupaca kuća i bolje zadovoljiti njihove razumne životne potrebe, obećavajući da će promovisati zdrav razvoj tržišta nekretnina u zemlji.

Izjava Narodne banke Kine (PBOC), koja je data nakon njenog sastanka odbora za monetarnu politiku u četvrtom kvartalu, najnoviji je znak da kineski regulatori neznatno ublažavaju ograničenja na imovinski sektor kako bi spriječili teško prizemljenje, prenosi Reuters.


Pozivajući se na godišnju kinesku Centralnu ekonomsku radnu konferenciju održanu početkom decembra, PBOC je rekao da će dati prioritet ekonomskoj stabilnosti, usred sve težeg vanjskog okruženja i neumoljive globalne pandemije.

PBOC je rekao da će svoju monetarnu politiku održati fleksibilnom i primjerenom, a likvidnost razumno dovoljnom.  To će ojačati podršku realnoj ekonomiji, s pristrasnošću prema malim kompanijama,  piše Reuters.


Centralna banka je ponovila da će produbiti reforme deviznog tržišta i povećati fleksibilnost kursa juana, usmjeravajući kompanije i finansijske institucije da budu "neutralne prema riziku".


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.