4.1.2022. 21:27
0
Rekordnih 4,5 miliona Amerikanaca dalo je otkaz u novembru
Broj Amerikanaca koji su dobrovoljno napustili posao popeo se na rekordnih 4,5 miliona u novembru, što je pokazatelj povjerenja u tržište rada i pokazatelj da bi veće plate mogle prevladati neko vrijeme.

Povećanje broja odustajanja od 370.000 prijavljenih u mjesečnoj Anketi o otvaranju radnih mjesta i fluktuaciji rada Ministarstva rada, ili izvještaju JOLTS, u utorak je predvodila industrija smještaja i prehrambenih usluga.


Takođe je došlo do velikog povećanja u oblastima zdravstvene zaštite i socijalne pomoći, kao i u sektoru transporta, skladištenja i komunalnih usluga.  Sva četiri američka regiona prijavila su porast broja ljudi koji su napustili posao,  prenosi .


Otvorena radna mjesta, mjera potražnje za radnom snagom, opala je za 529.000 na još uvijek visokih 10,6 miliona posljednjeg dana novembra.  Ekonomisti koje je anketirao Reuters predviđali su 11,075 miliona slobodnih radnih mjesta.  Zabilježen je veliki pad broja radnih mjesta u djelatnostima smještaja i prehrambenih usluga, građevinarstva i proizvodnje netrajnih proizvoda.

Zapošljavanje je malo promijenjeno na 6,7 miliona.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.