10.1.2022. 11:05
0
Đoković potvrdio da nije vakcinisan protiv korone
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je da nije vakcinisan protiv virusa korona.

Federalni sud u Australiji objavio je niz dokumenata, koji su korišćeni u slučaju između Novaka Đokovića i Vlade Australije, a na osnovu kojih je naloženo da se prvom reketu vrati viza.

Među njima je i transkript razgovora između srpskog tenisera i pripadnika granične policije na aerodromu.

Đoković je tada saopštio da nije primio vakcinu protiv virusa korona. Takođe, potvrdio je da je dva puta bio zaražen – jednom u junu 2020, a drugi put u decembru 2021.

Kako pokazuju dokumenta, pozitivan nalaz je dobio 16. decembra. Podsjećamo, dva dana ranije, Đoković je prisustvovao evroligaškom meču između Crvene zvezde i Barselone, poslije kojeg je Nigel Hayess, jedan od igrača koji se fotografisao s Đokovićem, objavio je da je pozitivan na virus korona.

Dana 16. decembra, Đoković je bio učesnik panela „Putem šampiona“ u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i Sonja Vasić i Željko Obradović. Također, bio je i u Pošti Srbije, gde je svečano predstavljena poštanska marka sa njegovim likom.

Samo dan kasnije, 17. decembra, Teniski savez Beograda svečano je proglasio najbolje takmičare u sezoni, a pehare i priznanja uručio je prvi reket svijeta – Novak Đoković.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.