15.1.2022. 22:03
0
Upozorenje na cunami na američkoj obali
Američke vlasti objavile su upozorenje na cunami za veći dio zapadne obale Sjedinjenih Američkih Država, Havaje i Aljasku poslije velike podvodne vulkanske erupcije nedaleko od Tonge.

Upozorenje je na snazi za Kaliforniju, Oregon, Vašington, Jugoistočnu i Južnu Aljasku, kanadsku provinciju Britanska Kolumbija i Aleutska ostrva.

Ljudi koji žive u blizini plaža, luka, marina i ostalih obalskih područja pozvani su da se udalje od obale i odu dublje u kopno ili da se popnu na uzvišenja.

Upozorenje na cunami izdato je i za Japan, posebno za južno ostrvo Amami i ostrvski lanac Tokara, prenio je japanski servis NHK pozivajući se na Nacionalnu meteorološku agenciju.

Meteorolozi navode da bi talasi mogli da dostignu visinu od tri metra.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.