18.1.2022. 14:28
0
Dvojica pomoćnika pape Franje pozitivni na Covid
Drugi i treći po rangu vatikanski zvaničnici pozitivni su na COVID-19, saopćio je u utorak Vatikan.

Kardinal Pietro Parolin, koji je državni sekretar, imao je blage simptome, a zamjenik državnog sekretara, nadbiskup Edgar Pena Parra, nije imao simptome, rekao je portparol Vatikana Matteo Bruni.

Parolin, star 67 godina, Italijan, i Parra, star  61, godinu koji je Venecuelanac, samoizolirali su se u svojim rezidencijama u Vatikanu, javlja Reuters.

Njih dvojica se redovno sastaju s papom, ali nije rečeno kada su se posljednji put sastali sa 85-godišnjim papom Franjom.

Vatikan je od svojih zaposlenih, od kojih većina živi u Italiji, zahtijevao da budu potpuno vakcinisani, javlja Reuters.

Italija, koja okružuje mali i suvereni Vatikan, prijavila je u ponedjeljak 83.403 slučaja povezanih s COVID-19, u odnosu na 149.512 dan ranije, dok je broj umrlih porastao na 287 sa 248.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.