23.1.2022. 11:48
0
Peru proglasio hitnu ekološku situaciju od 90 dana poslije izlivanja nafte u more
Peruanska vlada objavila je juče ekološku hitnu situaciju od 90 dana za priobalnu zonu oštećenu izlivanjem 6.000 barela nafte prije nedjelju dana.
Zahvaljujući toj mjeri vlasti predviđaju dugoročno upravljanje pogođenim zonama, sa radovima za čišćenje 21 plaže zagađene izlivanjem nafte koje se dogodilo dok je tanker iskrcavao naftu u rafineriju kod Lime.

Nesreća se dogodila u trenutku kada su peruansku obalu pogodili talasi izazvani erupcijom podvodnog vulkana kod ostrvske države Tonga,  piše AP.


Peruanske vlasti navele su da je brod koji plovi pod italijanskom zastavom prosuo 6.000 barela nafte u Pacifik prošle subote ispred rafinerije La Pampila.


(Amer Mujezinović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.