30.1.2022. 16:40
0
Još 34 novozaražena koronavirusom među osobljem Olimpijskih igara
Još 34 novozaražena koronavirusom otkrivena su među osobljem Olimpijskih igara, saopštio je danas organizacioni komitet Zimskih igara u Pekingu 2022.

Od toga, 13 su bili sportisti ili zvaničnici tima koji su bili pozitivni nakon što su juče stigli na aerodrom.  Od ukupnog broja zaraženih, 23 su bila među novim dolascima na aerodrom, a 11 je već bilo u "zatvorenoj petlji" koja odvaja osoblje događaja od javnosti kako bi pokušali da suzbiju širenje zaraze, prenosi agencija Srna.

Petlja omogućava učesnicima Igara da se slobodno kreću između svog smještaja i olimpijskih objekata službenim prevozom, ali im nije dozvoljeno slobodno kretanje u gradu. Svi akteri Igara, uključujući medije i osoblje, takođe se svakodnevno testiraju.

Organizatori Igara u Pekingu upozorili su na više slučajeva u narednim danima dok Peking sprovodi stroge mjere, ograničavajući kretanje i kontakt bilo kog učesnika Igara sa lokalnim stanovništvom, javljaju agencije.

Za razliku od mnogih zemalja koje žele da žive sa kovidom, Kina se izolovala politikom nulte tolerancije, otkazujući skoro sve međunarodne letove.  Olimpijski sportisti i drugi moraju letjeti direktno u grad čarter-letovima.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.