2.2.2022. 12:52
0
Igre u Pekingu: Olimpijska baklja na trodnevnom putu do otvaranja
Olimpijska štafeta, uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, zvanično je krenula i trajaće do ceremonije otvaranja u petak, piše list 'Pobjeda'.

Trajanje defilea u glavnom gradu Kine skraćeno je na tri dana, što je odluka organizatora zbog pandemije korona virusa. Olimpijska baklja preći će put kroz tri olimpijske zone, počev od centra Pekinga. Bivši takmičar u brzom klizanju Luo Džihuan prvi je ponio olimpijsku baklju na njenom putu kroz Peking i okolinu. Istakao je, da nikad u karijeri nije imao priliku da nastupa na ZOI. Jedan od pionira brzog klizanja u svojoj zemlji je kazao da mu se san ostvario nakon šest decenija čekanja.

Organizacija Igara koje startuju 4. februara slična je Olimpijskim igrama prošlog ljeta u Tokiju, zbog pandemije. Samo odabrani navijači moći će da gledaju takmičenja uživo. Sportisti, članovi ekipa, zvaničnici i novinari moraće da borave u ,,mjehuru“, kompleksu koji je uspostavljen kako bi se spriječio kontakt i širenje korona virusa, javlja 'Pobjeda'.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.