20.2.2022. 17:42
0
Završena ceremonija zatvaranja ZOI, Bah: Pokazali ste da su svi jednaki
Zimske olimpijske igre u Pekingu su zatvorene, olimpijska zastava je predata gradonačelnicima Milana i Kortine D’Ampeco, koji su organizatori narednog izdanja, 2026. godine.
Ovogodišnje ZOI je zatvorio prvi čovjek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah, prenose agencije.

“Vi, sportisti, ne samo da ste se međusobno poštovali nego ste se i podržavali, čak ste se i zagrlili iako su vaše zemlje možda u sukobu. Prevladali ste podjele i pokazali da smo u ovoj zajednici svi jednaki bez obzira kako izgledali, otkud dolazili i u šta vjerovali”, rekao je Bah i dodao:

“Ova ujedinjujuća snaga olimpijskog duha jača je od sila koje pokušavaju da nas podijele. Ta snaga daje snagu miru. Neka politički lideri budu inspisirani vašom porukom solidarnosti i mira”, istakao je Bah na kraju obraćanja.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.