26.2.2022. 21:43
0
Biden: Putinovi potezi ujedinili NATO i EU, platit će cijenu za rat u Ukrajini
Američki predsjednik Joe Biden je u intrevjuu Brianu Tyleru Cohenu kazao da je jedan od njegovih glavnih strateških ciljeva održati ujedinjenje NATO-a i Europske unije dok Rusija napada Ukrajinu.

"Jer jedina stvar za koju mislim da je Putin mislio da može učiniti je podijeliti NATO, kako bi sebi otvorio put da prođe nekažnjeno, no to se nije dogodilo", rekao je Biden.

Rekao je da bi Rusija mogla platiti visoku cijenu i dugoročno i kratkoročno zbog invazije na Ukrajinu dodajući da ta invazija zbližava Europu i NATO.

"Putinovi potezi zapravo dovode do potpuno suprotnog učinka. Umjesto podjele, doveo je do zbližavanja", rekao je Biden.

Na pitanje o sankcijama, Biden je istakao kako vjeruje da je to jedan od načina da se Rusija kazni bez rizika od rata na globalnom nivou.

"Postoje dvije opcije. Započeti treći svjetski rat, zaratiti s Rusijom, fizički. Ili se pobrinuti da zemlja koja djeluje tako suprotno međunarodnom pravu plati cijenu za to što je to učinila", rekao je Biden.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.