13.3.2022. 19:08
0
Kuleba pozvao strance da se ne pridružuju ruskim snagama koje napadaju Ukrajinu
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitri Kuleba je na svom Twitter profile pozvao strance da se ne pridružuju ruskim snagama koje napadaju Ukrajinu, prenosi Ukrinform.

"Rusija vodi agresivni rat protiv Ukrajine. Upozoravam strane državljane koji bi mogli biti agitirani da se pridruže ruskim invazijskim snagama: nemojte. Već smo pokrenuli slučajeve na međunarodnim sudovima. Čak i ako preživite, bit ćete ratni zločinac. Nije vrijedno novca ili bilo čega drugog”, rekao je Kuleba.

Prema podacima Glavne obavještajne direkcije Ministarstva odbrane Ukrajine, Rusija je otvorila 14 centara za regrutaciju plaćenika u Siriji na teritorijama pod kontrolom režima Bašara al-Asada.


(Mersad G.)


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.