14.3.2022. 12:00
0
U znak protesta: Rus se lisicama vezao za vrata McDonaldsa
Rusi nastavljaju da protestuju protiv invazije Vladimira Putina na Ukrajinu, a juče ih je uhapšeno 776 u 37 gradova. I pijanista Luka Zatravkin, sin poznatog ruskog slikara Nikasa Safronova, jučer je protestovao, ali ne zbog rata.

On je bio jedini koji je digao glas protiv zatvaranja Mekdonaldsa u Rusiji, a za ovu situaciju odgovornom smatra rusku administraciju. Zatravkin se lisicama vezao za vrata poslovnice na Puškinovom trgu u Moskvi, piše hrvatski Index.

“Nema potrebe da ih zatvarate. Koji su razlozi za to? Ovo je neprijateljstvo prema cijelom ruskom narodu, to je čin nasilja”, govorio je pijanista tokom protesta, nakon čega je odveden u policijsku stanicu.

Mekdonalds je sinoć u ponoć zatvorio vrata svih restorana u toj zemlji. Iako 847 restorana neće raditi, iz Mekdonaldsa su najavili da će isplaćivati plate zaposlenima, kojih je 62.000. S radom će nastaviti neprofitna organizacija “Ronald McDonald House Charities”. Uoči zatvaranja, Rusi su požurili da pojedu još jedan obrok, pa su u restoranima vladale gužve, javlja srbijanski b92.




Nakon što je kompanija najavila da napušta Rusiju, Rusi su počeli preko interneta da prodaju jela i dodatke. Na ruskoj stranici za online prodaju Avito.ru mogu se pronaći brojni proizvodi iz Mekdonaldsa – od čitavog Mekmeenija pa sve do soseva ili čak i šećera.

“Prodajem rijetku ambalažu doručka iz McDonaldsa. Nevjerovatna ambalaža rolade zagrijaće vas uspomenama na davne dane”, napisao je jedan oglašivač, uz cijenu ambalaže koja iznosi oko 5.000 rubalja.


(Amer M.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.