20.3.2022. 11:57
0
Glavni štab Ukrajine: Prijetnja ofanzivom iz Bjelorusije je velika
Prijetnja ofanzivom trupa iz Republike Bjelorusije u smjeru Volyn je velika, ali ukrajinski borci spremni su za odbijanje, navodi Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Ukrinform.

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da se ruska vojna oprema približava bjeloruskoj granici kako bi s određenim snagama pokušala ući na teritorij Ukrajine.

U Ukrajini od 24. februara traje rat s ruskim osvajačima. Ruske snage granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, provode masovno granatiranje stambenih područja ukrajinskih gradova i sela topništvom, višejcevnim raketnim bacačima i balističkim projektilima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.