20.3.2022. 17:06
0
Zelenski upozorava: Ako pregovori sa Putinom propadnu to može da znači treći svjetski rat
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je spreman da pregovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako bilo koji pokušaj pregovora ne uspije, to može da znači da bi borba između dvije zemlje dovela do „trećeg svjetskog rata“, pipe portal televizije N1.

„Spreman sam za pregovore sa njim. Bio sam spreman posljednje dvije godine. I mislim da bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat“, rekao je Zelenski za CN

„Ako postoji samo jedan odsto šanse da zaustavimo ovaj rat, mislim da treba da iskoristimo ovu šansu. Moramo to da uradimo. Mogu vam govoriti o rezultatima pregovora – u svakom slučaju, mi svakodnevno gubimo ljude, nevine ljude na terenu“, rekao je on.

On je nastavio i rekao da su ruske snage došle da ih istrijebe i ubiju.

“Moramo pokazati dostojanstvo našeg naroda i naše vojske, da smo u stanju da zadamo snažan udarac, u stanju da uzvratimo udarac. Ali, nažalost, naše dostojanstvo neće sačuvati živote. Dakle, mislim da moramo da iskoristimo bilo koji format, svaku šansu da bismo imali mogućnost pregovora, mogućnost razgovora sa Putinom. Ali ako ti pokušaji propadnu, to bi značilo da je ovo treći svjetski rat”, rekao je Zelenski.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.