23.3.2022. 11:38
0
Lavrov: Slanje mirovnjaka u Ukrajinu dovest će do direktnog sukoba Rusije i NATO-a
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u srijedu da bi slanje mirovnih snaga u Ukrajinu moglo dovesti do direktnog sukoba između Rusije i vojnog saveza NATO-a.

"Ovo će biti direktan sukob između ruskih i NATO-ovih oružanih snaga, koji su svi ne samo pokušali izbjeći, već su rekli da se u načelu ne bi trebao dogoditi", rekao je.

Poljska je prošle sedmice rekla da bi u Ukrajinu trebalo poslati međunarodnu mirovnu misiju i dati joj sredstva za odbranu.

Lavrov kaže da Zapad smatra da je invazija počela 24. februara jer poništavaju sve stvari koje su se događale prije toga. Naglasio je da Zapad "ukida" Rusiju te je spominjao i "neonacizam koji je rasprostranjen u Ukrajini".

Poručio je da su jasni pregovori s Ukrajinom "teški" jer Kijev stalno mijenja svoj stav.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.