28.3.2022. 22:24
0
Rusi zaprijetili prestankom isporuke plina
Odbijanje zemalja G7 da kupuju plin u rubljima je put prema prestanku isporuke plina, kazao je Ivan Abramov, zamjenik predsjednika Odbora za ekonomsku politiku Ruske Federacije.

"Ako te zemlje odbiju kupovati plin za rublje, to će definitivno dovesti do prekida njegove isporuke. Imamo jasan stav", rekao je.

On je naglasio da Rusija ne može isporučivati plin besplatno.

"Ako je uvjet plaćanje u rubljima, onda to znači da morate platiti u rubljima. Imali su dovoljno prilika kupiti rublje za ovo, mogu to učiniti odmah", kazao je.

"Mi ne postavljamo nerealne zahtjeve", dodao je.

Dmitri Peskov ranije je kazao da Rusija definitivno neće slati plin besplatno.

Njemački ministar energetike kazao je da su svi ministri zemalja G7 odbili zahtjev Rusije da za ruske energente plaćaju u rubljima, piše AP.

Robert Habeck rekao je novinarima da su se svi ministri u potpunosti složili da bi ovo bilo jednostrano i jasno kršenje postojećih ugovora.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.