20.4.2022. 18:53
0
Zelenski dao ponudu Rusiji
FOTO: GETTY IMAGES
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dao je izjavu nakon posjeta predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela.

U toj izjavi, Zelenski je potvrdio da je spreman osloboditi ruske ratne zarobljenike u zamjenu za siguran prolazak civila i ukrajinskih vojnika iz Mariupolja. 

Vjeruje se da je oko 100 hiljada ljudi ostalo u opkoljenom južnom gradu. 

Dodao je kako se situacija u gradu pogoršava, kako se rat nastavlja i smatra da su stotine ranjenih bez pristupa medicinskoj pomoći, a ponovio je tvrdnju da se u kompleksu Azovstala uz preostale ukrajinske obrambene snage grada nalazi i oko 1000 civila. 

Ukrajinski predsjednik je potvrdio da Kijev nije vidio, niti čuo za navodni dokument za koji Kremlj kaže da je poslao Ukrajini u vezi s mirovnim pregovorima.

Ranije je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao da Moskva čeka odgovor nakon što je predala dokument ukrajinskoj strani, piše Index.hr. 


(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.