22.4.2022. 12:26
0
Australija uvela nove sankcije Rusiji, meta su Putinove kćerke i ruski senatori
Australijska vlada uvela je sankcije i zabranu putovanja dvjema kćerkama ruskog predsjednika Vladimira Putina i kćerki ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, navodi se u saopćenju vlade u petak, prenosi Reuters.

Australija tako slijedi slične mjere koje su poduzele druge zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Države i Veliku Britaniju, i povećava ukupan broj ljudi i entiteta u Rusiji kojima su uvedene sankcije na skoro 750.

U saopćenju nisu navedena imena dvije Putinove kćerke, ali se zna da ruski predsjednik ima dvije odrasle kćerke, Katerinu Tihonovu i Mariju Voroncovu.

U njemu se dodaje da su predsjednik Putin i ministar vanjskih poslova Lavrov dodani na listu sankcija 27. februara.

Nova runda sankcija također je usmjerena na 144 ruska senatora koji su pružili podršku predsjedniku Putinu odobravanjem "nelegitimnog" priznanja nezavisnih otcijepljenih regiona Donjecka i Luganska u istočnoj Ukrajini 22. februara, navodi se u saopćenju australskog ministarstva vanjskih poslova. 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.