8.5.2022. 8:35
1
Biden s grupom G7 danas o novim sankcijama Rusiji
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden danas će se virtuelno sastati sa svojim kolegama iz grupe G7, a sastanku bi trebao prisustvovati i ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski.

Ovaj sastanak dolazi dan uoči ruskog Dana pobjede nad fašizmom. Kako navodi CNN, na dnevnom redu sastanka grupe G7 će biti sankcije Rusiji koja je 24. februara napala Ukrajinu.  

Što se tiče ruskog Dana pobjede nad fašizmom, brojni strani analitičari su naveli kako bi Vladimir Putin na taj dan službeno objaviti rat Ukrajini.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Klitschko je uveo policijski sat u glavnom gradu Ukrajine koji će biti na snazi danas i sutra. 

(Patria / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.