13.5.2022. 17:41
0
Zelenskij: S Putinom mogu razgovarati samo pod jednim uvjetom
Volodimir Zelenskij je spreman da razgovara direktno sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali “bez ikakvih posrednika”, rekao je ukrajinski predsjednik italijanskom TV kanalu Rai 1.

Zelenskij je rekao da će razgovarati samo s Putinom, “pod uslovima dijaloga, a ne pod uslovima ultimatuma”.

Rekao je da će “prvi jasan korak” za održavanje pregovora biti kada Rusija povuče svoje trupe iz Ukrajine.

Dodao je da što se više bude pojavljivalo slučajeva “očigledne brutalnosti” Rusa, poput onih u Buči, Borodjanki ili Mariupolju, to će on biti manje tolerantan prema bilo kakvim pregovorima sa Rusijom.

Ukrajina i Rusija nisu razgovarale licem u lice od 29. marta, a glavni pregovarač Moskve Vladimir Medinski je od tada rekao da se mirovni pregovori vode na daljinu.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.