14.5.2022. 13:00
0
Ukrajina: Rusi se povlače iz Harkova
Ukrajinska vojska je u svom dnevnom obraćanju rekla da su ruske trupe usredotočene na povlačenje iz Harkova.

- Napori su usmjereni na održavanje zauzetih položaja i puteva snabdijevanja. Glavni cilj je uspostaviti punu kontrolu nad područjem Donjecke, Luganske i Hersonske oblasti i osigurati stabilnost kopnenog koridora s privremeno okupiranim ukrajinskim Krimom - objavio je glavni štab oružanih snaga.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dao je sažetak ruskih gubitaka, barem prema ukrajinskim obavještajnim podacima. Kaže da je vojska Vladimira Putina izgubila 200 aviona, 27.000 vojnika i 3000 tenkova, oklopnih vozila i dronova.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.