18.5.2022. 10:49
0
Ukrajinski vojnici iz Azovstala predali se ruskim snagama: Autobisuma ih odvode u Donjecku regiju
Evakuacija ukrajinskih vojnika iz Azovstala, njih 265, od kojih je 51 teško ranjeno, a koji su se predali ruskim snagama, počela je kasno sinoć.

Oni su autobusima prebačeni u bivšu kaznenu koloniju Olenivku, koja se nalazi na teritoriji samoproglašene Donjecke republike, a koja je pod kontrolom ruskih snaga. Ranjeni vojnici kojima je potrebna medicinska pomoć transportovani su u bolnicu u Novoazovsku, koji se također nalazi pod kontrolom ruske vojske.

Rusko ministarstvo odbrane je saopćilo kako, u skladu sa naredbom predsjednika Vladimira Putina, željezara u Azovstalu nije uništena, nego je držana pod opsadom, dok civili i vojnici koji su se u njoj nalazili, nisu odlučili da se predaju.

Ruski istražitelji sada namjeravaju da ispitaju vojnike koji su se predali, a postoje i špekulacije da bi im se moglo i suditi "zbog zločina protiv civila", umjesto da budu razmijenjeni.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.