18.5.2022. 23:05
0
Nastavnica u SAD-u imala spolni odnos sa maloljetnom učenicom, muž je prijavio
Nastavnica iz Pennsylvanije Olivia Ortz (26), koja je vodila orkestar u jednoj srednjoj školi, uhapšena je nakon što je imala spolne odnose s učenicom.

Njen suprug Cody Ortz prijavio je nadležnim vlastima nakon što je pronašao više od stotinu poruka svoje supruge i jedne od maloljetnih učenica.

Suprug ju je prijavio

Ortz je uhapšena u ponedjeljak, a optužena je za seksualnu aktivnost sa 17-godišnjom učenicom srednje škole Wilmington Area. Njen suprug, nastavnik muzičkog u istoj školi, otkrio je njihovu razmjenu poruka kada se vratio s putovanja na Floridu, piše Daily Mail.

Cody je odmah prijavio ravnatelju škole te je Olivia suspendirana 9. maja. Nalog za njeno hapšenje izdat je 13. maja. Međutim, Ortz se nije odmah predala vlastima, nego je dva dana kasnije, u nedjelju, pjevala na lokalnom koncertu. Tek je sljedeći dan otišla na policiju.

Tinejdžerka sve priznala policiji

Istražioci su uz pomoć njenog supruga pronašli preko stotinu poruka razmijenjenih između Olivije Ortz i 17-godišnje učenice. U kaznenoj prijavi stoji da su nastavnica i učenica imale posebnu riječ koju su koristile ako nešto pođe "po zlu" njihove igre ili ako se nekoj od njih dogodi "nešto loše".

Tinejdžerka je priznala policiji da je mnogo puta bila u kući Ortz dok je njen suprug bio odsutan te da je znala ostati preko noći i imati spolni odnos s nastavnicom.

Dodala je da je nastavila komunicirati s Olivijom i nakon što je ona uhapšena jer su "zaljubljene i trebamo jedna drugoj biti podrška", navodi Index.hr. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.