19.5.2022. 19:17
0
Biden primio u Bijeloj kući čelnike Švedske i Finske
Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je primio čelnike Švedske i Finske u Bijeloj kući, pozdravljajući molbu nekada neutralnih zemalja za članstvom u NATO-u, u odgovoru na rusku invaziju na Ukrajinu.

Biden je pozdravio švedsku premijerku Magdalenu Andersson i finskog predsjednika Sauli Niinistöa u Bijeloj kući, rukujući se i smiješeći s njima dok su dolazili na trilateralni sastanak posvećen sporazumu o uzajamnoj odbrani članica NATO-a, koji bi mogao predstavljati značajnu nelagodu za Rusiju, uprkos kontinuiranom protivljenju Turske.

Njegova administracija izrazila je optimizam prema prijemu molbi dvije zemlje za članstvom u NATO-u.

- Danas sam ponosan što pozdravljam i nudim snažnu podršku Sjedinjenih Država za molbu dvije velike demokratije, i dva bliska i krajnje sposobna partnera da se pridruže najmoćnijem odbrambenom savezu u istoriji svijeta - izjavio je Biden, prateći dvoje čelnika do Vrta ruža, prenosi AP.



(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.