20.5.2022. 21:10
0
Ruske snage nastavile s napadima u regiji Luganska
Ruske snage u petak su nastavile s napadima na gradove Lisičinsk i Severodonjeck, u ukrajinskoj istočnoj regiji Lugansk u pokušaju da to područje odsjeku od ostatka Ukrajine, saopćio je regionalni guverner.

Guverner Luganska Sergij Hajdaj izjavio je za Associated Press da su ruske snage fokusirane na autoput Lisičansk-Bahmut, koji je prema njegovim riječima jedini put za evakuaciju ljudi i isporuku humanitarne pomoći.

- Taj put izuzetno je bitan jer je jedina veza s drugim regijama u zemlji. Rusi pokušavaju da nas odsjeku od njega, da okruže regiju Luganska – navodi on u emailu.

Ruske snage konstantno granatiraju put iz više pravaca, ali su ukrajinska oklopna vozila još u stanju da se njime kreću, dodao je Hajdaj.

Jedan od današnjih napada izveden je na školu u Severodonjecku koja je pružila utočište za više od 200 ljudi, od kojih su mnogi bili djeca. Troje odraslih također je poginulo, saopćio je Hajdaj na aplikaciji poruka Telegram.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu danas je izjavio da je “oslobađanje Narodne Republike Lugansk blizu dovršenja”. 




(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.