21.5.2022. 8:15
0
Rusija tvrdi da je zauzela Azovstal, Ukrajina još nije to komentirala
Sedmicama je čeličana Azovstal bila posljednje uporište ukrajinskog otpora u gradu Mariupolju koji je ranije okupirala Rusija.

Rusija je jučer ustvrdila da su se posljednji ukrajinski borci predali - što, ako je tačno, označava simboličnu vojnu pobjedu Moskve. Ukrajina to još nije potvrdila. Ova vijest dolazi nakon što je ukrajinski zapovjednik u Azovstalu naredio vojnicima da sačuvaju svoje živote i zaustave obranu grada.

Rusija je objavila da je potpuno zauzela teritorij čeličane Azovstal u kojem su se nalazili posljednji ukrajinski branitelji Mariupolja. Teritorij Azovstala potpuno je oslobođen, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane.

- Teritorij metalurške fabrike Azovstal u Mariupolju, gdje je grupa ukrajinskih militanata iz nacističke formacije Azov blokirana od 21. aprila ove godine, potpuno je oslobođen - rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov.

Među njima je i zapovjednik ukrajinske pukovnije Azov Denis Prokopenko, piše rusko ministarstvo na Telegramu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.