21.5.2022. 17:44
0
Rusi uništili skoro 90% kuća u okupiranom naselju u Harkovskoj oblasti
U selu Vilkhivka u oblasti Harkov, koje su nekada bile privremeno okupirane od strane ruskih trupa, uništeno je skoro 90% kuća.

Relevantnu izjavu dao je načelnik regionalne vojne uprave Kharkiv Oleh Syniehubov na Telegramu, javlja dopisnik Ukrinforma.

“Posjetili smo selo Vilkhivka, koje su oslobodile Oružane snage Ukrajine.  Rusi su došli ovamo u prvim danima invazije u punom obimu.  Okupatori su uništili skoro 90% kuća”, napisao je Syniehubov.

Službenici za provođenje zakona sada snimaju zločine koje je počinila ruska vojska.   Syniehubov je objavio fotografije lokalne škole, koja leži u ruševinama, koju su zauzeli ruski osvajači u martu 2022. godine. Po njegovim riječima, tamo se još uvijek nalaze leševi ruskih vojnika.
Kao iu drugim oslobođenim naseljima, neprijatelj je postavio dosta mina u Vilkhivku.  Sada tamo rade ukrajinski vojni stručnjaci i stručnjaci za eksplozive.   Prema riječima Syniehubova, važno je učiniti sve da se ljudi vrate normalnom životu, odnosno obnoviti kritičnu infrastrukturu, obezbijediti socijalna davanja i humanitarnu pomoć.

Podsjećamo, jedna osoba je poginula, a 20 povrijeđeno u ruskom granatiranju Harkovske oblasti tokom proteklog dana.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.