23.5.2022. 8:02
0
Rusija spremna nastaviti razgovore sa Ukrajinom
Rusija je spremna nastaviti razgovore sa Ukrajinom, koji su zamrznuti na inicijativu Kijeva, rekao je glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski.

S druge strane, ukrajinski parlament Rada izglasao je produženje ratnog stanja do 23. augusta, a za tri mjeseca je produžena i opća mobilizacija.

- Samo Ukrajina ima pravo da odlučuje o svojoj budućnosti - izjavio je poljski predsjednik Andžej Duda pred ukrajinskim zastupnicima u Kijevu.

Na Donjeckom pravcu, ruske trupe pokušavaju da probiju ukrajinsku liniju odbrane i da dođu do administrativne granice Luganske oblasti, saopćio je generalštab Ukrajine.

- Situacija u istočnom dijelu Donbasa je i dalje izuzetno teška, jer ruska vojska pokušava da napreduje ka gradovima Slavjansku i Severodonjecku - izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.