23.5.2022. 10:40
0
Iranski pukovnik izrešetan s motora dok je sjedio u autu: ‘Krv ovog velikog mučenika bit će osvećena’
Iranski predsjednik Ebrahim Raisi obećao je osvetu nakon što je dan ranije u Teheranu pukovnik iranskih Čuvara revolucije Sayad Khodai ubijen u atentatu.

Dvoje atentatora na motoru je navodno pet puta upucalo pukovnika Sayada Khodaija u automobilu ispred njegove kuće. Nijedna grupa dosad nije preuzela odgovornost za nedjeljni napad, a za napadačima je raspisana potjernica. Riječ je o najvećem sigurnosnom propustu u Iranu od 2020. kada je ubijen vodeći nuklearni naučnik.

Fotografije s mjesta događaja prikazuju krvavog čovjeka kako sjedi pogrbljen u automobilu još uvijek vezan sigurnosnim pojasom. Pukovnik Khodai bio je visoko pozicionirani pripadnik elitnih brigada al-Quds, produžene ruke Čuvara revolucije koja djeluje u inozemstvu.

Sjedinjene Američke Države optužuju je zbog podržavanja terorističkih organizacija i tvrde da je odgovorna za napade diljem Bliskog istoka. Predsjednik Raisi rekao je u ponedjeljak da će ubistvo oficira Čuvara revolucije biti “osvećeno”. “Ne sumnjam da će krv ovog velikog mučenika biti osvećena”, rekao je Raisi na državnoj televiziji.

Svojom je izjavom dao naslutiti da sumnja da bi u ovaj zločin mogli biti umiješani SAD i saveznici, piše agencija France presse. Dodao je da insistira da sigurnosne snage provedu ozbiljnu istragu.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.