2.6.2022. 16:32
0
Zelenski: 20 posto Ukrajine je pod kontrolom okupatora
Jedna petina ukrajinske teritorije je pod kontrolom Rusije, a Donbas je "gotovo u potpunosti uništen", rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obraćajući se poslanicima Luksemburga.

- Od danas je oko 20 posto naše teritorije pod kontrolom okupatora, skoro 125 hiljada kvadratnih kilometara. Ovo je mnogo veće od površine svih zemalja Beneluksa zajedno - rekao je Zelenski u Zastupničkom domu Luksemburga putem video linka, javlja CNN.

Zelenski je također rekao da se borbe nastavljaju duž linije fronta koja se proteže na „više od hiljadu kilometara“ duž teritorija Harkovske oblasti do Mikoljeva na jugu zemlje. Dodao je da je ukrajinski region Donbasa "jednostavno devastiran", nazivajući ga nekad jednim od najmoćnijih industrijskih centara u Evropi.

U svom obraćanju poslanicima, ukrajinski predsjednik je pozvao na dodatne sankcije Rusiji, tražeći više oružja za podršku ukrajinskoj borbi duž linije fronta.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.