9.6.2022. 18:01
0
Putin: Zapad nazvao inflaciju po meni, ali mi sa time nemamo ništa, ovo je rezultat njihovih grešaka
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je ruski car Petar Veliki vratio i ojačao teritorije u prošlosti i da je to danas sudbina ove generacije.

"Petar Prvi je vratio i ojačao teritorije, ta sudbina je pripala i nama", rekao je Putin na sastanku sa mladim preduzetnicima.

On se našalio i rekao da je Zapad već dodijelo inflaciji njegovo ime i da je to pokušaj da se prikriju sopstvene greške.

Putin je rekao da je Zapad ograničio izvoz ruskog vještačkog đubriva i da pokušava da ograniči izvoz energenata, a da je rezultat veliki rast cijena.

"Već su nazvali inflaciju po meni, ali mi sa time nemamo apsolutno ništa. Ovo je rezultat njihovih grešaka i to dugoročnih", rekao je ruski predsjednik.

On je dodao da je Zapad pravio greške i prije sadašnjih događaja, te da sada pokušava da ih prikrije i svali svu krivicu na Rusiju, a da ona s tim nema ništa.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.