10.6.2022. 18:42
0
Britanski ministar odbrane se sastao sa Zelenskim
Britanski ministar odbrane Ben Wallace sastao se sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim tokom ranije nenajavljene posjete Kijevu.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva saopćilo je da je Wallace također razgovarao sa svojim ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovom tokom dvodnevne posjete ove sedmice, javlja AP.  U petak je Wallace rekao Zelenskom da će  "britanska podrška nastaviti da zadovoljava potrebe Ukrajine kako sukob ulazi u drugu fazu."

Britanija je jedan od najvećih donatora vojne opreme Ukrajini i nedavno je pristala da pošalje sisteme za lansiranje raketa koji mogu gađati ruske artiljerijske položaje u istočnoj Ukrajini.

Zapadni zvaničnici kažu da sukob postaje užasni usporeni rat dok ruske snage napreduju u svojoj ofanzivi da zauzmu istočno industrijsko srce Ukrajine.


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.