14.6.2022. 18:35
0
"Moskva ne odbacuje direktan kontakt Putin - Zelenski"
Pomoćnik ruskog predsjednika za spoljne poslove Jurij Ušakov, rekao je danas da zvanična Moskva ne odbacuje direktan kontakt između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

"Niko ne odbacuje tu mogućnost, ali se moraju ostvariti određeni uslovi, i najvažnije, vrlo detaljna priprema. Niko se neće sresti sa Zelenskim bez povoda", kazao je Ušakov, prenosi TAS S.

Kada je riječ o predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu, Ušakov kaže da Putin trenutno nema planove da se sretne sa američkim kolegom.

"Koliko ja znam, takav sastanak se još ne planira", dodao je on.

Povodom rusko-ukrajinskih pregovora, Ušakov kaže da nema pomaka otkako je Moskva predstavila svoj nacrt sporazuma, uz napomenu da je "sve zaustavljeno".

On se prisjetio posljednjeg susreta licem u lice ruskih i ukrajinskih delegata u Istanbulu u aprilu.

"Naš ažurirani nacrt je prezentovan 15. aprila. U ovom trenutku, to je i posljednji nacrt, jer nakon toga nije bilo reakcije. Nakon toga, možda je bilo nekih nezvaničnih kontakata telefonom, ne na nivou delegacija, već na individualnom nivou", kazao je zvaničnik Kremlja, prenosi Tanjug. 


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.