14.6.2022. 18:50
0
Zabranjen ulazak u Rusiju za 29 britanskih novinara
Rusija je zabranila ulaz u zemlju brojnim vodećim britanskim novinarima i osobama koje su povezane sa odbranom, a kao odgovor na mjere Ujedinjenog Kraljevstva prema nizu ruskih javnih ličnosti.

BBC-jevi novinari Clive Myrie, Orla Guerin i Nick Robinson, koji su izvještavali iz Ukrajine, te glavni direktor Tim Davie nalaze se na popisu među 29 medijskih osoba kojima je zabranjen ulaz u Rusiju.

 Britanski novinari koji se nalaze na popisu uključeni su u namjerno širenje lažnih i jednostranih informacija o Rusiji i događajima u Ukrajini i Donbasu, saopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo navodi kako pomenuti novinari svojim pristranim procjenama doprinose i raspirivanju rusofobije u britanskom društvu, javlja BBC.

Ministarstvo je saopćilo da je još 20 britanskih državljana koji su povezani s odbrambenom industrijom također na ovoj listi.

- To je tužno, ali nije iznenađujuće - rekao je Mark Galeotti, stručnjak za Rusiju kojem je također zabranjen ulaz.  


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.