19.6.2022. 12:27
0
Ratno stanje: Hiljadu boraca iz Azovstala prebačeno u Rusiju
Vođe puka Azov, koji su se predali u Marijupolju, prebačeni su u Rusiju radi istrage, javlja ruska agencija TAS S pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Kako navodi, među onima koji su prebačeni iz samoproglašene Donjecke Narodne Republike su i zamjenik komandira puka Azov Svjatoslav Palamar i komandir 36. brigade marinaca ukrajinskih oružanih snaga Sergej Volinski.


Izvor ruske agencije rekao je da su i drugi oficiri raznih ukrajinskih jedinica prebačeni u Rusiju.  Komandanti specijalnih brigada su premjestili lidere Azova iz Donjecka, „kako bi sproveli istražne radnje nad njima“, citirao je TASS svoj izvor.

Dodato je da su i drugi pripadnici ukrajinskih jedinica takođe prebačeni u Rusiju. Ove informacije nije moguće provjeriti iz nezavisnih izvora, a Kijev se do sada nje oglašavao.

Zvanični Kijev je ranije tražio da se sa Moskvom obavi razmjena zarobljenika kako bi borce iz bataljona Azov doveli kući. To do sada nije izvedeno, a pojedini ruski poslanici ističu da će borci biti izvedeni pred sud.


Kako se navodi u ruskim medijima, više od 1.000 boraca iz Azovstala je prebačeno u Rusiju na nepoznate lokacije.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.