22.6.2022. 20:26
0
Britanski obavještajci: Polovina vojnika proruskih separatista mrtvo ili ranjeno
FOTO: Ilustracija
Ruske i proruske snage u oblasti Donjeck u Ukrajini pretrpjele su velike gubitke, prema obavještajnim zvaničnicima Velike Britanije. Procjenjuju da su samo militantne snage Donjecka izgubile 55 posto svojih prvobitnih snaga.

Ruske snage su usredsređene na osvajanje cijelog susjednog Luganska, sa ciljem da opkole grad Lisičansk, kažu ukrajinski lideri.  Regionalni šef Serhiy Haidai rekao je da je u gradu došlo do "razaranja ogromnih razmjera".

On je rekao da je situacija u Sjeverodonjecku "paklena" i citirao je gradonačelnika koji je rekao da je tamo ostalo oko 7.000-8.000 civila.

Britanska vojna obavještajna služba saopćila je da Rusija vrlo vjerovatno namjerava da rasporedi veliki broj rezervnih jedinica u ukrajinski istočni Donbas, koji se sastoji od Donjecka i Luganska.


(FENA/ Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.