26.6.2022. 17:31
0
Mađarska upozorila EU i pozvala šefove vlada: Urazumite se
Mađarska je pozvala na hitne mirovne pregovore kako bi se okončao rat između Ukrajine i Rusije, upozoravajući da će dugotrajni sukob podstaknuti ekonomsku krizu koja će ugroziti vlade širom Evrope, prenosi Financial Times.

“Brzi prekid vatre jedina je šansa Evrope da izbjegne recesiju”, rekao je Balázs Orbán, politički direktor mađarskog premijera Viktora Orbana, predviđajući da će i druge vlade EU prestati da pružaju vojnu potporu Ukrajini i insistirati na brzom završetku sukoba u sljedećih nekoliko mjeseci. Pozvao je šefova vlada EU da se “urazume”.

“Oni žele rat i vjeruju da mogu pobijediti Putina, da mogu okupirati Kremlj i to im je cilj”, rekao je Orbán.

“Mađarska ne želi stvarati probleme. Ali ako pokušate da se bavite politikom bez da sagledate realnost oko sebe, jednostavno ćete izgubiti povjerenje ljudi. Straši to što trenutno nema iskrenih rasprava o aktuelnoj situaciji. Naš glavni ciljevi trebali bi u nadolazećim mjesecima biti pregovori i prekid vatre”, zaključio je.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.