28.6.2022. 18:37
0
Podrška za ukrajinsku vojsku: EU počela s isporukom preko 90 terenskih kamiona
Evropska unija započela je isporuku više od 90 terenskih kamiona za podršku Oružanim snagama Ukrajine.

Ovo je navela Delegacija EU u Ukrajini u SAOPĆENJU objavljenom na svojoj web stranici, prenosi danas agencija Ukrinform.

"EU je počela isporučivati više od 90 terenskih kamiona Oružanim snagama Ukrajine u okviru Evropskog mirovnog fonda. Kamioni će podržati medicinske, inženjerske i logističke jedinice ukrajinskih oružanih snaga", navodi se u saopćenju.

Delegacija je dodala da je logistička oprema dio šire mjere pomoći vrijedne 31 milion eura usvojene 2. decembra za podršku Ukrajini. Prema Evropskoj uniji, mjera pomoći će poboljšati ukupnu otpornost Ukrajine i pomoći u jačanju kapaciteta njenih oružanih snaga.

To uključuje isporuku medicinske opreme (uključujući terensku bolnicu), inženjerske opreme (uključujući alate za deminiranje), artikala za logističke jedinice (uključujući kamione i drugu imovinu) i opreme za poboljšanje sposobnosti sajber odbrane.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.