29.6.2022. 14:58
0
Zaharova ponovo prijeti: Bilo kakva upotreba ruskih sredstava bez pristanka će biti shvaćena kao neprijateljski napad
Rusija koristi sva zakonita sredstva da vrati puni pristup svojim zamrznutim sredstvima u inostranstvu, ali ne računa na političku nepristrasnost Zapada, rekla je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

- S naše strane, koristićemo sve zakonite mogućnosti da vratimo puni pristup nacionalnim sredstvima u inostranstvu, uključujući rusko zlato i devizne rezerve - istakla je Zaharova.

Ona je navela da kad god Zapad pređe sa riječi na djela, tada "odlaze" pravda i nepristrasnost i da je stoga teško moguće da se računa na političko neangažovanje i čisto pravni pristup relevantnih tijela u državama koje je Rusija označila kao neprijateljske.

Zaharova je naglasila da Rusija postupke Zapada u smislu zamrzavanja ruske imovine vidi kao "povredu suverene svojine", javio je TASS.

- To je još jedan razlog da cijeli svijet razmisli o pouzdanosti američkog dolara i evra kao rezervnim valutama i glavnim sredstvima za rješavanje spoljnih pitanja, kao i o nepristrasnosti i stabilnosti trenutnog globalnog finansijskog poretka, koji nameću liberalni režimi - napomenula je Zaharova.

Zaharova je upozorila da će bilo kakva upotreba ruskih sredstava bez pristanka biti shvaćena kao protivzakonit i demonstrativan neprijateljski napad određene strane i njenih struktura vlasti, što Rusiji daje pravo da preduzme konkretne korake radi zaštite svojih interesa.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.