29.6.2022. 15:46
0
Evropska komisija izdvojila još 3,5 miljardi eura za ukrajinske izbjeglice
FOTO: Ilustracija
Evropska komisija izdvojila je danas dodatnih 3,5 milijardi eura iz fondova za regionalni razvoj za zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine, nakon što je oko 6,2 miliona ljudi izbjeglo iz te zemlje, piše agencija Srna.

Novac će biti uplaćen članicama Evropske unije, lokalnim upravama i građanskim grupama za finansiranje u ovoj i sljedećoj godini. Novim paketom predviđena je isplata 100 eura sedmično umjesto dosadašnjih 40 eura licima koja su primila ukrajinske izbjeglice.

Evropski blok je imao na raspolaganju 63,4 milijarde eura u fondovima za period od 2014. do 2020. godine za pomoć siromašnijim zemljama, od Portugalije, Grčke i Malte do Mađarske, Poljske i Litvanije. Dodatne 392 milijarde eura predviđene su za period do 2027. godine, navodi se u tekstu Srne.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.