29.6.2022. 17:51
0
Radost kratko trajala: Plata od 165 miliona dolara ipak je bila uplaćena grerškom!
FOTO: Ilustracija
Radniku jedne od najvećih mesnoprerađivačkih kompanija u Čileu slučajno je isplaćen milionski iznos umjesto uobičajene plate, koja iznosi 500 dolara.

To je greška koju je on dobro iskoristio. Nakon što mu je na račun legao 165.398.851 dolar umjesto uobičajenih 500, radnik je preko advokata raskinuo ugovor o radu i nestao, prenosi portal CdM.

Grešku u kompaniji “Consorcio Industrial de Alimentos” primijetilo je odjeljenje ljudskih resursa 30. maja 2022. te je obavijestilo radnika da mu je na račun isplaćen višestruko veći iznos od njegove plate i zamolio ga da ode u banku i vrati novac. Radnik je obećao da će to učiniti odmah sutradan ujutro, no nakon što je tog dana otišao s posla, više se nije javljao.

Njegov advokat je 2. juna obavijestio kompaniju da s njima raskida ugovor o radu. Kompanija je protiv radnika podigla tužbu, piše CdM.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.