4.7.2022. 21:43
0
Liz Truss: Rusija se treba smatrati odgovornom za ukrajinski rat!
FOTO: Ukrinform
Rusija treba da plati za štete koje je nanijela Ukrajini tokom njenog “zapanjujućeg rata”, dok Kijev također treba pomoć za obnovu svoje razorene ekonomije, izjavila je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss agenciji Reuters.

- Rusija se treba smatrati odgovornom za ovaj zapanjujući rat – izjavila je Truss na marginama Konferencije o ukrajinskom oporavku u Luganu.

- Razmatramo opcije za zapljenu ruskih sredstava – kazala je

Britanija pokušava stvoriti zakonski okvir koje omogućuje zapljenu sredstava ljudi odgovornih za rat, tvrdi to Liz Truss.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.