5.7.2022. 17:40
0
Šefovi diplomatije Kine i Sjedinjenih Država sastaju se na marginama ministarskog sastanka G-20
Američki državni sekretar Antony Blinken sastat će se s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijom na marginama sastanka ministara vanjskih poslova G-20 na Baliju u ovoj sedmici, saopćio je visoki zvaničnik američkog State Departmenta u utorak.

Planirani sastanak dolazi nakon što je američka ministrica trezora Janet Yellen razgovarala s kineskim vicepremijerom Liu Heom u ponedjeljak. I savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan sastao se u prošlom mjesecu s visokim kineskim diplomatom Yangom Jiechijem u Luksemburgu.

Predsjednik Joe Biden izjavio je da još odlučuje da li da ukine američke tarife na kineske robe, dok se njegova administracija suočava s ekonomskim problemima izazvanim rastućom inflacijom i drugim poteškoćama nakon pandemije COVID-19.

Bijela kuća je saopćila da nema roka za Bidenovu odluku, ali se također očekuje da Biden i kineski predsjednik Xi Jinping razgovaraju u predstojećim sedmicama, prenosi Reuters.

(A. Balićevac)

KinaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.