9.7.2022. 22:31
0
Dva britanska ministra najavila su kandidaturu za premijerske pozicije i šefa Konzervativne stranke
Britanski ministri finansija i transporta najavili su da će se kandidovati za mjesta premijera Velike Britanije i šefa Konzervativne stranke, nakon što je Boris Johnson podnio ostavku na obje funkcije, prenio je BBC.

Ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da neće raspisivati opšte izbore ako bude izabran za premijera.

Ministar finansija Nadim Zahavi rekao je da će smanjiti poreze, povećati izdvajanja iz budžeta za odbranu i nastaviti reforme koje je započeo dok je bio ministar obrazovanja, prenosi Beta. Ranije danas, britanski ministar odbrane Ben Wallace, kojeg britanska javnost vidi kao jednog od favorita za zamjenu Johnsona, rekao je da se neće kandidirati.

Pored dvojice ministara, u utrci za mjesto konzervativnog predsjednika i premijera učestvuju bivši ministar finansija Rishi Sunak, državna tužiteljica Suela Braverman, bivši ministar za ravnopravnost Kemi Bejdnok i predsjednik Odbora za vanjske poslove Tom Tugendhat. Velika britanija.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.