3.8.2022. 10:49
0
Rusija tvrdi da im se SAD nisu obratile oko nastavka pregovora o novom nuklearnom sporazumu
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da ih Sjedinjene Države nisu pozvale na nastavak pregovora o novom sporazumu o smanjenju strateškog nuklearnog naoružanja koji bi zamijenio sporazum "Novi START" iz 2011. godine, javlja Reuters.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je spreman da "ubrzano pregovara o novom okviru kontrole naoružanja" koji bi zamijenio Novi START kada on istekne 2026. godine, dok je predsjednik Vladimir Putin rekao da ne može biti pobjednika ni u jednom nuklearnom ratu.

- Njima je postala navika da najavljuju stvari preko mikrofona, a zatim zaborave na njih. Nama se nisu obratili oko ponovnog pokretanja pregovaračkog procesa - rekao je Lavrov. 


(FENA/  Amer M.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.