4.8.2022. 20:15
0
Francuska će imenovati ambasadora za promicanje LGBTQ prava u svijetu
Francuska vlada će imenovati ambasadora za promicanje LGBTQ prava u cijelom svijetu, rekla je u četvrtak francuska premijerka Elisabeth Borne.


Novi ambasador koordinirat će politiku ministarstva vanjskih poslova i djelovati kao "glas Francuske" za promicanje LGBTQ prava, rekla je Borne na obilježavanju 40. godišnjice francuskog ukidanja zakona iz Drugog svjetskog rata koji je diskriminirao homoseksualce, pipe AFP.

Ambasador, koji će biti imenovan do kraja godine, "svugdje će voditi kampanju za dekriminalizaciju homoseksualnosti i transidentiteta", rekla je francuska premijerka tokom posjete LGBTQ centru u Orleansu, središnja Francuska.

Borne je također najavila fond od tri miliona eura za osnivanje 10 novih LGBTQ centara na 35 već aktivnih u Francuskoj, koji su uspostavljeni za pomoć LGBTQ populaciji.
 


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.