9.8.2022. 20:43
0
Trampove pristalice protestiraju ispred njegovog imanja u koje su upali agenti FBI-a

Ispred imanja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) okupila se grupa pristalica kako bi održala proteste.

Inače, mnogi republikanci podržavaju Trampovu tvrdnju da je upad FBI-a dio strategije demokrata da ga spriječe da se ponovno kandidira 2024. Među njima je republikanski strateg Seth Weathers, koji da je upad u Trampov dom na Floridi nazvao "nečuvenim".

Govoreći za BBC, Weathers kaže da je postavljen presedan za koji misli da će ga "biti jako teško poništiti".

Tvrdi da je pravno odobrenje naloga za pretres bilo politički motivirano i kaže da je "prekoračenje" administracije Džoa Bajdena (Joe Biden) doseglo nivo za koji mnogi ljudi nisu mislili da će se dogoditi.

Predsjednik Bajden pokušao se distancirati od ministarstva pravosuđa, a dužnosnik Bijele kuće rekao je da on nije unaprijed dobio obavijest o pretresu od FBI-a.

Agenti FBI-ja pretresli su danas imanje Mar-a-Lago u TrAmpovom vlasništvu i provalili u njegov sef u, kako se navodi, dijelu istrage predsjedničkih evidencija.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.