10.8.2022. 10:15
0
U poplavama u Južnoj Koreji poginulo najmanje devet osoba
Najmanje devet osoba je poginulo i sedmero se vode kao nestali u Južnoj Koreji nakon što su rekordne padavine poplavile velike ceste, stanice metroa i domove, saopćili su zvaničnici u srijedu.

Kiše koje su počele u ponedjeljak najobilnije su otkako je Južna Koreja počela pratiti vremenske uslove prije 115 godina, saopćio je predsjednik Yoon Suk-yeol, koji je uputio izvinjenje građanima zbog “neugodnosti”.

Fotografije postavljene na društvenim mrežama u ovoj sedmici prikazuju ljude kako se probijaju kroz vodu duboku do pasa i poplavljene stanice metroa.

Otmjeni seulski kvart Gangnam posebno je teško pogođen, dok su automobili u njemu potopljeni do polovine.

- Ukupno je 16 žrtava, među kojima devet poginulih i sedmero nestalih - izjavio je zvaničnik u ministarstvu unutrašnjih poslova za AFP.

Ukupno je oko 600 ljudi ugroženo poplavama, kazao je on, dok su mnogi od njih bili prinuđeni da napuste domove.

Među devet žrtava, tri su poginule nakon što su bile blokirane u svojim polupodrumskim stanovima poznatim kao banjiha, saopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.